موقعیت
وادار کردن بچه ها به انجام تکالیف مدرسه کاری مشکل است که انرژی مرا می گیرد ، وقتی کارنامه بچه ام را می گیرم معمولا احساس می کنم که باید در یک ستون نیز به غر زدن ؛ التماس کردن ؛ ترغیب کردن و یادآوریهای من نمره می دادند.
مطمئنم اگر چنین ستونی وجود داشت برای تلاشهایم نمره بیست و برای نتیجه اش نمره صفر به من می دادند.
فکر کنید :
نمره بیست شما برای غر زدن ؛ التماس کردن ؛ ترغیب کردن و یا دآوری نشان می دهد که بچه هایتان متکی بر این شکل خاص از راهنمایی هستند .
اگر برای تغییر روشی که ایجاد کرده اید کمی تلاش کنید خواهید دید که فرزندانتان واقعا می توانند مسئول انجام تکالیف خود باشند.
راه حل ها :
۱. به بچه هایتان مسئولیت و مالکیت تکالیفشان را واگذار کنید. باید کاملا درک شود که انجام تکالیف مدرسه کار آنها و یکی از اولویت های آنان است.
وظیفه شما این است که محیطی مناسب برای انجام تکالیف او فراهم آورید و شما به عنوان مدیر یا مربی عمل کنید. در انجام کارهایشان زیاد خود را درگیر نکنید؛ زیرا هر چه والدین مسئولیت بیشتری به عهده بگیرند بچه ها مسئولیت کمتری احساس می کنند.
۲.زمان و محل خاصی را برای انجام تکالیف تعیین کنید. مثلا بلافاصله بعد از اینکه ظرفهای شام شسته شدند . برای حفظ این الگو و ایجاد عادت ، وقتی کودک تکلیفی ندارد می تواند از این زمان برای خواندن یا نوشتن نامه و یا یادداشت های تشکر استفاده کند. یا به خواندن کتاب داستان یا کتابهای مورد علاقه اش مشغول شود.
۳.فضای مطلوبی برای انجام تکالیف ایجاد کنید . مراقب باشید که میز تمییز باشد و وسایل مورد نیاز در دسترس باشند .
قدری خوراکی و نوشیدنی نزدیک او قرار دهید . در این اوقات هیچ گاه او را سرزنش نکنید ، غر نزنید و شکایت نکنید.
بعضی بچه ها با شنیدن موسیقی ملایم بهتر تکالیفشان را انجام می دهند. حواس بعضی بچه ها به سادگی پرت می شود و نیاز به سکوت مطلق دارند. سعی کنید بفهمید چه کار و فضایی برای بچه ها مناسب تر است. شاید این کار را ترجیح ندهید ؛ اما بهترین فضای متناسب با شخصیت فرزندانتان را انتخاب کنید.
۴.هیچ گاه برای انجام تکالیف مدرسه جایزه یا تنبیه در نظر نگیرید . این مسائل تمرکز او را از روند آموزش منحرف کرده و استرس بیشتری برایش ایجاد می کند. زیرا سعی می کند از تنبیه جلوگیری کند و یا جایزه را به دست اورد. حتی بدتر اینکه فرزندتان به این نتیجه می رسد که تنبیه زیاد هم بد نیست و یا جایزه چندان هم عالی نیست ،پس همچنان به دلخواه خود عمل می کند.
منبع : راهنمای کامل تربیت کودک ؛ الیزابت پنتلی