از آنجایی که دوران کودکی زمان شکل گیری شخصیت و رفتارها و الگوگیری غذایی می باشد، نوع تغذیه در سلامت روح و جسم کودک می تواند سهم به سزایی داشته باشد.
تغذیه درست برای کودک براساس سه محور: تنوع، تعادل و کمیت می باشد.
غذا ها با توجه به خصلت ذاتی و شباهت موادشان و نوع کاربردشان به دسته هایی تقسیم می شوند.
غلات: شامل نان، برنج، گندم و جو و … این مواد شامل گروهی هستند که مواد نشاسته ای و پروتئینی دارند؛ ولی از نظر ویتامین ها فقط بخشی از ویتامین بدن را تامین می کنند و برخی از آن ها شکم پر کن هستند و فقط تولید کالری(انرژی) می کنند.
میوه ها و سبزی ها: این دسته شامل ویتامینها و املاح معدنی هستند.
گروه گوشت و حبوبات: پروتئین و ریز مغذی هایی مثل آهن را تامین می کنند .
شیر و لبنیات: کلسیم و فسفر بدن را تامین می کنند.
بنابراین می بایست در تغذیه کودک انواع غذاها گنجانده شود؛ با توجه به اینکه نزدیک ۲ هزار نوع غذا وجود دارد باید از انواع غذاها استفاده کنیم تا مواد مورد نیاز بدن تامین شود و کودک در بزرگسالی با مشکلات و بیماریهای ناشی از سوء تغذیه مواجه نشود.
در غذاهای کودک باید توجه شود که او رابه خوردن نمک و نوشابه و چربی ها سوق ندهیم که موجب عادت در آنها می شود و دقت شود که به جای خوراندن نوشابه ، آب میوه طبیعی را جایگزین نماییم .
از آنجاییکه اصلاح روند تغذیه در طول دوران مدرسه (ابتدایی) شکل می گیرد، در سنین مدرسه ای اصلاح تغذیه ای از خانواده می تواند شروع شود که این امر به طور غیر مستقیم وآرام آرام از سر سفره غذا شروع به حرکت می کند. کودک باید یاد بگیرد که از انواع غذاها استفاده کند.
کودکان الگو پذیری بسیار خوبی دارند و کاملا رفتارهای بزرگتر های خود را تقلید می کنند؛ بنابراین پدر و مادر باید دانش تغذیه ای خود را بالا ببرند و بر سر میز غذای خود از مواد غذایی طبیعی استفاده کنند.
منبع: نقش تغذیه در حافظه و یادگیری؛ حسنعلی میرزابیگی