نکته اول : پول را قسمتی از زندگی روزانه قرار دهید
بچه های شما با دانستن اینکه چطور امروز پولهایشان را صحیح خرج و پس
انداز کنند ، می توانند در آینده زندگی بهتری داشته باشند.
بچه های خود را درگیر جنبه های روزانه پول کنید. زمانی که به یک خواربار فروشی می روید به آنها اجازه دهید که برچسب قیمت خوراکی مورد علاقه شان را و صورت حساب نهایی صندوق را ببینند.
آنها را با پرداخت ماهیانه صورتحساب ها درگیر کنید. گاهی به آنها اجازه دهید مخارج ماهیانه را محاسبه کرده و یا به شما کمک کنند.
نکته دوم : به فرزند خود پول توجیبی بدهید ، البته نه زیاد
بیشتر کارشناسان معتقدند پول توجیبی به کودکان کمک می کند تا اطلاعات لازم را در مورد پول به دست بیاورند . بهتر است پول توجیبی به صورت ماهیانه در اختیار او قرار بگیرد. اگر فرزندتان همه پول توجیبی اش را ظرف چند روز خرج کند می داند که باید تا آخر ماه برای دریافت ذخیره جدید صبر کند.
نکته سوم : به فرزندان خود حق انتخاب بدهید.
فرزندان شما باید خودشان تصمیم بگیرند با پولشان چه کار کنند. درست مثل بزرگتر ها ، دیوید مالر یک طراح مالی می گوید : ” بدترین انتخابی که والدین می توانند در مورد آموزش پول داشته باشند این است که به فرزندشان در مورد انتخاب ها چیزی یاد ندهند. ”
بچه ها باید یاد بگیرند که برای هدف های کوتاه مدت خود پس انداز کنند. یا برای هدف بلند مدت سرمایه گذاری کنند و یا پولی برای صدقه و یا کمک به نیاز مندان کنار بگذارند.
ممکن است کمی کار ببرد تا کودکان به فکر پس از انداز کردن بیفتند؛ اما هدیه دادن قلک کار جالبی است تا آنها را پس انداز کردن تشویق کنیم .
ایده چهار قلک روش جالبی است تا آنها را با پس انداز کردن ، صدقه دادن و سرمایه گذاری کردن اشنا کنیم.
این چهار قلک بسیار کارآمد هستند و بچه ها می توانند بر اساس تصمیمات مالی خود اقدام کنند و شما فقط آنها را زیر نظر داشته باشید.
نکته چهارم : به فرزندتان در مورد خرج کردن مسئولانه ، آموزش دهید.
زمانی که کنترل پولی به کودکی داده می شود باید به او اجازه دهید مقداری از پول را خرج کند تا بتواند از نتایج انتخاب های خود یاد بگیرد.
برای مثال ممکن است فرزند شما در حال جمع کردن پول برای خرید یک دوچرخه باشد و بعد یک جفت کفش چشمش را بگیرد و پس اندازش را برای آن خرج کند. به او اجازه بدهید ، وادارش نکنید تا او متقاعد بشود و پس اندازش را خرج نکند. بعد که به خاطر نداشتن دوچرخه گله کرد برایش توضیح دهید که مجبور است زمان طولانی تری برای خرید دوچرخه صبر کند . بدین ترتیب فرزندتان یاد می گیرد برای خرید اجناس برنامه ریزی کند.
نکته پنجم : الگوی فرزند خود باشید.
در تمام بخش های زندگی، کودکان ،عادت ها ، رفتارها و احساسات شما را در مورد پول منعکس خواهند کرد.
اگر پرداخت صورت حساب ماهیانه حتی برای شما مشکل آفرین و اضطراب آور باشد ، احتمال اینکه برای کودک شما نیز این احساس باشد وجود دارد.
به کودک خود آموزش دهید چطور برنامه ریزی کند و چگونه انتخاب هایی مسئولانه داشته باشد.
منبع : والدین موفق ؛ روح ا.. سلیمانی ؛ مرضیه فیوج